Monday, April 23, 2007

Letim

Dnes letim .. je 2:54, takze o hodinku a pol odchadzame na letisko. Boli ma hlava. Som vystresovana zo svojho odchodu. Moja batozina je nadmiernu pretazena .. prispejem LX Swiss na desiaty pre pilotov ci letusky :) Idem domov. A nie je to jednoznace pozitivny pocit, ale tesim sa. Moj zivot sa znova ide radikalne menit a myslim, ze mam silu to prezit. Uvidime sa :)

"Len mi nepovedz definitivne zbohom .."

To bola moja veta .. dnes, ked sme sa po uzasnej veceri a zmrzline lucili s babami. Ludia, neznasam lucenia .. ale to, ze to trocha boli .. ze sa mi tazko soferuje, pretoze cez slzy nevidim .. znamena nieco uplne krasne. Som rada, ze je pre mna tazke odist, a ze pre ne je tazke nechat ma ist, pretoze to znamena, ze to co medzi nami je ~ je skutocne.
Ano, bolo to boelstive, ale bolo to fajn ~ bol to dobry rok a priatelstva ktore vznikli sluzili na dobre veci :) a ja som za to vdacna.
Nuz, uz len jedno emotivne lucenie a bude nasledovat moj [predpokladam tiez emotivny] navrat. Myslim, ze prvu pol hodinku zajtra na letisku po check in-e si poplacem, tak poriadne .. bude to asi o to tazsie, ze tam bude cela rodinka so mnou a ja viem, ze decka .. tie planuju plac uz od decembra .. asi to neprezijem :( Ach laska .. niekedy bolis ..

Saturday, April 21, 2007

Last Picnic Together

Dnes som stravila uzasne popoludnie s Ryanom, Maureen a Olgou. Bolo to cool: mali sme maly piknik v parku, hrali hru .. Ryan a ja sme sa hojdali na hojdackach pre deti do 12 rokov .. Maureen a Olga debatovali na lavicke. Slniecko bolo nadherne a teplulinke. Moje prve dve zbohom .. Ryan a Maureen, moje dve duchovne a modlitebne podpory, ludia ktori stali vzdy za mnou, ci to bol uprostred noci ci pocas bieleho dna. Su pre mna velkym svedectvom Bozej lasky .. lasky k ludom .. su dvoma z ludi, ktori urobil moj rok v Chicagu jednoduchsim a krajsim. Bolo to troska tazke povedat "bye", ale cim dalej tym viac prezivam, ze ziadne zbohom nie je definitivne, a najma ak hovorime o ludoch, ktori poznaju Jezisa. Bol to dobry rok :) naozaj. Vztahy a priatelia, kt som tu nasla hovoria uzasnym jazykom lasky a Bozej milosti ku mne.
Co viac by som si mohla zelat?

Wednesday, April 18, 2007

~ slova ~

If I was not so weak
If I was not so cold
If I was not so scared of being broken ..
I would be ...
I would be ...
Frail.
[Jars of Clay, Frail]
* * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Neviem cim to je, ale v poslednych dnoch mi jednoducho na rozum prichadzaju rozne verse od roznych autorov, piesni ci basni .. a dokonale vystihuju to, co prezivam, co citim ..
Zvlastne na tom je, ze prave veci, ktore som nenapisala sama mi pridu ovela hlbsie a vystiznejsie pre moju podstatu ci danu situaciu ako to, ked sama ukladam myslienky na papier. Citala som jeden clanok, v ktorom sa hovorilo, ze clovek ma dar pisania, pretoze Boh je spisovatelom. Clovek je hudobnikom, pretoze Boh nim je tiez. Dava to isty zmysel.
Ja osobne velmi tuzim po tom, vypisat zo seba vsetko, vyzmykat poslednu kvapocku emotivnosti a rozhladenosti ci zadubenosti, ktoru v sebe nosim.
Snad mi bude dana milost, ktora mi to umozni .. raz .. az pride cas.

[Medialna Komunikacia]

Myslim, ze isty ludia by si mali osviezit pamat co sa tyka slusneho spravania a komunikacie. Clovek by si myslel, ze hovorim o detoch, ale zial nie je to pravda. Rafael Rafaj je to meno, ktore ma doviedlo az sem. Sledovala som tohto cloveka v diskusii Na telo a skoro som poskriabala obrazovku. Sposob akym sa tato osoba prejavuje je podla mna uplne neprijatelny. Neviem, vzdy som mala pocit, ze ludia v politike, najma v tak vysokej aku robi (alebo sa snazi robit) pan Rafaj by sa mali vediet vyjadrovat a najma diskutovat. Zurnalista, clovek ktory si za svoje vzory berie Ludovita Stura a Mahatma Gandhiho, hovorca politickej strany, ktora zostavovala vladu [SNS] by mal byt schopny prejavit svoje nazory aj inou cestou ako kontinualnym skakanim do reci a nevrlym priam maximalne arogantnym odsekavanim na slova svojho oponenta. "Nasou medialnou komunikaciou chceme aj spravne motivovat inych na prospech nasej vlasti.", tuto vetu najdete na oficialnej stranke SNS v uvitani, ktore napisal prave pan Rafaj. Nemyslim si, ze je to prave stastny napad motivovat ludi v nasej krajine prave stylom komunikacie, ktoru pouziva pan hovorca. A mozno mal len zly den .. ale ak aj .. kde je potom jeho profesionalita?

Tuesday, April 17, 2007

"Regarding Singleness" by Joshua Longbrake

Hej, ludkovia ak sa vam chcem a vasa anglictina vam to dovoluje, precitajte si clanok od Josh(a) "Regarding Singleness". Len tolko pre dnesok .. [Teoreticky ak sa sem vecer dostanem, tak sem hodim nejake myslienkove pochody .. teoreticky]

Monday, April 16, 2007

Can you hear me?
Can you hear me?
Thro' the dark night, far away ..
I am dying
Forever trying
To be with You
To be free ..

:) spravicka :)

hey .. ja viem, ze neudrziavam tento blog pri zivote .. ale uprimne: posledne dva tyzdne tu bol strasny chaos .. a este to pokracuje .. o tyzden letim domov .. a to so sebou prinasa strasny vnutorny chaos pre mna .. prisla Olga (nova au pair) a to prinasa nove obzory nielen pre nu ale aj pre dievcata a tusim aj mna (viac menej je to cool), no jednoducho je to tu trocha od veci. Ale myslim, ze to vsetci prezijeme. Dnes som urobila posledne nakupy .. asi som jedina osoba na svete, ktora nie je schopna setrit .. ano, hanbim sa za seba, ale verim tomu, ze teraz ked zasa budem zacinat od nuly sa naucim nieco nove. Ano, viem co si vacsina ludi o tomto vyroku myslim, ale uprimne: je mi to jedno. Myslim, ze som vyrastla v smere, ze uz nepotrebujem nici suhlas na to, ak nieco rozhodujem .. mam na mysli to take uistenie, ktore som vzdy potrebovala. Neviem. Uvidime az budem doma, v staro - novom prostredi, ktore by som mala poznat a o ktorom nemam ani potuchu, co v nom teraz je. Pamatam sa ako mi Viktor hovoril, ze sa budem citit ako uplny cudzinec az sa vratim domov .. som zvedava ci to nazoaj bude tak .. ale mam ten taky pocit .. ze ano .. mozno, ze nie kompletne, ale tych 45% toho tam bude .. resp. je. Zivot je uzasne pestry a clovek ~ teda ja ~ nikdy nevie co prinesie, je to troska strasidelne, ale na druhu stranu je to aj dobrodruzne a myslim, ze to sa mi na tom paci. Dnes som dooost premyslala o tom co a ako, a kde a preco a s kym .. a prisla som na to, ze v niektorych veciach sa moj nazor zmenil .. napriklad to stahovanie do Blavy (aj teraz viem, co si vacsina z vas mysli, haha) myslim, ze su tam iste moznosti, ktore na vychode Slovenska ~ i ked tam to milujem ~ nie su .. a je to stale blizsie ako GB, IE ci USA. Ja viem, uvidim co a ako, az budem doma .. ja pockam. Dufam, ze i vy pockate .. so mnou .. ako to dopadne.

Monday, April 09, 2007

halooo, je mi luto, ze to tu len tak stoji .. ale tento tyzden bol sialeny a myslim, ze sa to zatial nemeni .. ale budem sa velmi velmi snazit dat sem fotky zo san francisca cim skor :) zatial caf caf, mimochodom o 2 tyzdne som doma, ak ste zabudli ..