Friday, March 30, 2007

Highlights and Lowlights of my San Francisco vacation

Lowlights:
* loosing your money :(
* breaking your camera :(
* hurting your leg :(
Highlights:
* having Lina with you :)
* the city itself :)
* Chris & Diana & other very cool people :)
Favorite words:
* interesting
* whatever
* seriously
*actually
Well so I lost my money somehow .. so Lina had to support me .. so now I am in debt [again] - not good .. My camera broke .. so I have only 155 pictures from two days or so .. it is sad, sad, sad. Bright side: I returned it so I can pay Lina back at least a half of the money I owe her .. though it is not good because I have no camera anymore :( and no money .. how much fun is this?? Oh well .. but God is faithful I met this guy named Chris and his sister Diana that I love so much by now :) they're just so cool ~ they bought me a dinner last day in SF and took Lina & me to the Muir woods (amazing place!) because you need a car to get there and they had one :) I had so much fun with these two Colorado people :) The city is so beatiful :) I thought all along the way that I'd love the Golden Gate Bridge the most .. but that's not true .. the best thing was Alcatraz!!! Seriously .. Diana and I will live there one day .. ;) seriously ;)
Despite all the bad stuff happening to me and making my life miserable .. overall experience is very good and I love San Francisco and I loved my vacation there. If I had the opportunity to live there I definitely would :)
(pictures coming soon)

Tuesday, March 27, 2007

nieco tu nefunguje .. vcera som napisala dlhy post a jedine co som nasla online je nadpis .. hm .. zvlastne .. well .. ten nadpis bol vtipny, ale iba vtedy ked tam bol aj ten zbytok, takto neviem neviem .. uz len dva dni vo frisku .. juchu .. a potom uz len tri tyzdne v chicagu a som doma .. btw san francisco je strane cool miesto .. zo vsetkych miest, kde som doteraz bola, najradsej by som zila asi v tomto :) zatial tolko, letim na veceru :)

Wednesday, March 21, 2007

Vacation!!!

No posts this week :)
I'm leaving to San Francisco, I'll be there March 23rd through March 29.th :)
I'm having fun, hope you do too :)

Saturday, March 17, 2007

Zamknute dvere

Tak si tu sedim, pozeram slovenske a ceske talkshow, peciem pizzu, jednoducho relaxujem. Tak som si zmyslela, ze by som sa niecoho aj napila a kedze zasoby tekutin su v garazi, vybrala som sa tam. Nuz a ked som ulovila co som potrebovala, mienila som sa vratiti dnu .. otacam klucku a nic .. zamknute. Hm .. aj vchodove dvere su zamknute. Aj to francuzske okno je zamknute. Vsetky okna zatvorene .. Ha .. rodinka je vo Wisconsine .. wow, tri dni v garazi .. trocha od veci. Nuz ked som uz vyskusala vsetko co som mohla, ostala mi len jedina vec: vybehnut z garaze a zaklopat niekomu na dvere, aby mi pomohol. Asi dve minuty som zvazovala, ze kto to bude, a nakoniec som sa rozhodla pre nasich susedov po pravej strane, Wayne je velmi sikovny a zatial mi pomohl so vsetkym, so .. odbehla som, kedzo som nemala ziadne topanky, ten beh bol skor nutnostou ako chcenim, kedze vonku je staaale zima. Tak som sa zdoverila Becky (Waynovej manzelke) a Lauren a Justin (ich deti mali nove dobrodruzstvo na ceste), a tak sme sa spolu s Waynom vybrali ohodnotit situaciu. Vyskusali vsetky mozne kluce .. teorie, nakoniec sme sa rozhodli napadnut nejake okno :) Wayne sa pokusal otvorit okno, no nedarilo sa. Tak sa zapozeral na tie dvere, ktore vedu z kuchyne do dvoru, a snazil sa ich otvorit, kedze tam je uzamykanie velmi jednoduche pouzil svoju silu dvere nadvihol a odtlacil, takze juchuuu, bola som dnu. Ludia .. zabavny piatkovy vecer. A to som si dnes slubila, ze dnes vecer budem len relaxovat .. a zrazu adrenalinova bomba. Ak vam toto nieco pripomina, tak to asi bude tym, ze toto sa stalo Vlatke asi v novembri, ked jej rodinka bola v Mexicu, moja rodinka je sice len tu za rohom (4hod autom), ale i tak by to nebolo mile volat im a oznamovat im co sa stalo .. ale i tak si s nimi hodim rec .. ze kto zamkol tie dvere, ktore nikdy predtym zamknute neboli ..
Vdaka Bohu za susedov, ktory vam pozicaju topanky a vlamu sa vam do domu ;)

Friday, March 16, 2007

Pray Pray Pray

priznavam sa tato piesen ma kusok mojho srdca. je uzasne pozorovat ako niekoho pretvara Duch Bozi, ked som prvy krat pocula tretiu slohu bolo mi jasne, ze tento clovek pozna Boha osobne a bolo to strasne cool, i ked sa to asi tazko chape, ze preco mam z toho taku radost. Takze nech sa paci: Paddy Kelly ~ Pray Pray Pray (In Exile, 2003)
[poznamka pre istu osobku: ano viem, je to zaspievane s afektom .. ]
* * *
i have to admit this song owns a bit of my heart, it is always amazing to watch someone being changed by Holy Spirit and when I fisrt heard this song (especially the third part) it was clear to me that this man knows God personally and that was so cool, though maybe it is hard to understand why I am so happy for what's going on in his life (I'll explain if you ask). So here you go, enjoy:
Paddy Kelly ~ Pray Pray Pray (In Exile, 2003)

Thursday, March 15, 2007

South Side St. Patrick's Parade

Fajn, ja viem, ze den Sv. Patrika je az v sobotu (bude to v centre, takze hura downtown Chicago), ale tuto na South Side uz bola jedna irska akcia, takze uz sme sa irsky vyzili, teda aspon ja :) no pozrite sa na tych genialnych havov, ktorych okrem mna a ludi, ktori ich vlastnia nikto nema rad, lebo su prilis velky, alebo prilis sivy .. pritom je to asi najpokojnesi pes akeho som kedy stretla .. :) irsky vlkodav:)
havinko

irska hudba je veeelmi dobra .. velmi velmi :)

hanna


irske tanecnice


neviem konkretne kto to je, ale vyzera dost irsky, nie?



patrick a jackie, v irskom duchu, haha :D


a este raz trocha irskej melodie .. mam taky pocit, ze toto mal byt sv. Patrik .. akysi si je vysokyyyy .. :)

irsky skriatok :)

Monday, March 12, 2007

have you seen my cell?

fajn, priznavam, niekedy sa snazim si zjednodusit si zivot a strasne si ho skomplikujem ~ ako dnes: kedze v usa sa vsetko deje predcasne a nacas, na juhu chicaga, kde zije strasne obrovska komunita irov uz tuto nedelu bola st. patrick's parade cize nejaka ta oslava sv. patrika, tak sme sa tam spolu s babenkami a sullivan-ovcami (hannina rodinka), je vam iste jasne podla mena, ze su povodom iri, takze huraaa ... :) no a kedze som leniva, nechelo sa mi so sebou tahat nijaku tasku ci kabelku, tak som si mobil a peniazky vzala len do ruky .. resp. do vreciek na mojom jarnom saku. kedze sme nemali ani sajn kade - kam, rozhodli sme sa nasledovat auto sullivancom. rozhodli sme sa teda, ze soferovat bude lena, tak sme sa presuvali do jej auta, ked mi doslo, ze nemam svoj mobil, tak som vbehla do hanninho domu a hladala som, no nenasla som, tak som si povedala, ze je stale v aute anastasie, s ktorou som prisla k hanne, tak som ryyyychlo bezala do jej auta, no moj milovany mobil nikde, kedze sa cakalo len na mna, nechala som to tak, ved kde by mohol byt .. bud je v aute, alebo v dome, ze hej? tak sme sli. den som si uzila, ako vsetci ostatni (fotky pridu coskoro, btw bolo tam strasne vela irskych vlkodavov a nikto, podciarkujem nikto nezdialal moje nadsenie pre nich, buhuhuu). po irskom vyziti sa sme zasli na obed a potom do kina, nuz a potom ma cakal moment pravdy: najst moj mobil, o ktorom som si myslela, ze je v aute niekde na podlahe. ked som vytupila z auta pre hanninym domom, patrick upratoval garaz a ked ma uvidel povedal takym zvlastnym tonom moje meno, tak som sa ho opytala ci nasiel moj mobil a on na to, ze viac menej ano a potom mi rozpovedal dobrodruzstvo mojho komunikacneho zariadenia: moj mobil mi pravdepodobne vypadol z vrecka mojho saka a usidlil sa na travniku susedov, kde ho nasli deticky zijuce v tom dome, ktore sa s nim zacali hrat, co si vsimli ich rodicia a mobil im vzali .. kedze netusili komu patri, zacali prechadzat telefonnym zoznamom a dosli k pismenu "J", kde mam ulozene meno: "jackie sullivan" (jediny dovod, preco to cislo mam v mobile boli prekvapkove udalosti kvoli hannim narodeninam) a tak sa rozhodli zaniest mobil svojim susedom a tam uz pockal na mna. wow. vyrazilo mi to dych. Boh je dobry. Velmi velmi dobry.
nositelka mena, ktore mi prinavratilo mobil :) jackie a bell (svetrikovy pes)

Friday, March 09, 2007

the au pair is sick

oh my .. clovek je unaveny, clovek je chory .. uz treti den tu pobehujem s teplotou .. je to zabavne, ale vycerpavajuce .. idem .. najst postel a travit s nou kvalitny cas ..

Tuesday, March 06, 2007

Co robi au pair cez vikend, ked jej rodinka je vo Wisconsine?
No v prvom rade najde niekoho, kto je ochotny nastahovat sa na vikend k nej do domu, aby sa nemusela v noci sama bat. Potom sa stretne so vsetkymi osobkami, ktore s nou budu travit sobotu, v obchode, aby ste nakupili vsetky potrebne potraviny na pripravu vecere. Nuz a po dlhom vareni sme si sadli pre telku a pozerali a pozerali, poslednych sedem casti Grey's Anatomy. V nedelu sme spolu s Claudiou a Anastasiou mali ranajky a dlhu debatu o pracovnych prilezitostiach a zalezitostiach v Nemecku, Mexiku a Slovensku. Vskutku zaujimavy rozhovor. Po uspesnom sa naranajkovani sme si pozreli Piratov Karibiku a potom sme uz bezali vyzdvihnut Hannu, aby sme spolocne mohli zautocit na restauraciu s nazvom Panera Bread, kde pecu ten najlepsi chlieb v okoli a kde varia tu najlepsiu cibulovu polievku so syrom :) No a cez volny pondelok si au pair uziva ticho, ktore prinasa prazdny dom.
Takze odpoved na otazku, co robi au pair, ked jej host rodinka je prec z mesta, je ze si uziva zivot dospelej osoby a spolocnost priatelov a ticho :)

toto je Bell, je to nove steniatko, ktore byva u Hanny, je uplne zlatulinke a dokonca nosi aj vesticky, ked je vonku sneh a mraz, no taky haha - hihi havino je to :)