Tuesday, November 21, 2006

dalsich 5 veci, ktore som sa naucila o tomto zivote

Ja viem, ze asi vsetci tieto nasledujuce fakty poznate, tak pre vas len mala pripomienka a pre mna priznanie si veci, ktore som sa musela naucit. Takze 5 veciciek, ktore v tychto dnoch naplno prezivam :)

1. Moje trapenie nie je to najvacsie ani najhlbsie na svete, a nezalezi na tom ako velmi to boli.
2. Nemusim sa bat postavit do prvej frontovej linie v boji dobra proti zlu, pretoze "ak Boh s nami, kto proti nam?".
3. Ak sa rozhodnem bojovat v Bozej armade musim ocakavat utoky od protivnika a mozno i zranenia, no musim si tiez pamatat, ze Boh je dobry a vsetko co cini svojim detom je na dobre, Boh je suverenny a je to On kto ma posledne slovo, nie Satan.
4. Trapenia a skusky sluzia na dobre a na budovanie, nielen cloveku ktory nimi prechadza, ale aj jeho priatelom, s ktorymi sa o svoje bremeno podeli.
5. Ak ja nemam silu modlit sa a stat s hlavou upriamenou na Jeho tvar, vzdy sa najde niekto kto sa za mna modli, kto za mna bojuje.
To len tak, aby ste vedeli, ze comu ma Boh vyucuje v poslednej dobe. Vsetky tieto body pramenia z veci, ktorymi prave prechadzam. A vsetko, cely tento zivot ma vedie len k jednemu zaveru: Boh je dobry a verny pastier ... :)

1 comment:

Anonymous said...

dearest, to je silna vypoved :)
nemyslim si, ze vsetkym je to az tak jasne, ale odpust, no netusila som, ze prezivas taketo casy. bud silna vo svojich slabostiach a v Kristu, lebo On je ten, ktory pozdvihuje...aspon u mna je to tak.zajtra frcim do brna.we´ll see, co to bude. love you