Monday, November 27, 2006

West Virginia resume

Nuz a je to za nami, ludia WV je uplne krasne miesto, tak trochu mi to pripominalo Slovensko, pretoze Chicago - ako cely Illinois stat je velmi plochy, konecne nejake kopce a vrchy ... stromy, juchu chu chu! Cas bol velmi dobry, chodili sme na tury, dokonca sme stopovali medveda, no nastastie sme ziadneho nestretli :)

Spoznala som dalsiu vetvu rodiny, sesternice a bratrancov Kim. Su to velmi mili ludia, neviem cim to je, ale boli mi sympatickejsi ako rodina zijuca okolo nas, asi to bude tym, ze su to jednoduchi ludia, otvoreni pre konverzaciu a zabavu. Mavam taky pocit, ze ludia v meste su prilis napati. Velmi som si uzila ten cas, ktory nam bol ponuknuty, dokonca i tych 11 hodin v aute, ktore nam zabrala cesta.
Myslim, ze sa ocakavaju fotky ... takze voila ~


Kim a ja na streche nasej chaty



A este raz ...


z lava doprava: Zuzu, Ali, Kevin, Daniel, Kim, Ray (vzdau), Nathan, Danny a maly Cody

Ali s hadom, tusim to bol strkacik ... zmrznuty nastastie :)




Sydney a ja na utese


Sydney & Ali

Toto bol dom babicky Kim


No hej, aj toto je sposob dopravy ak sa chcete dostat na velmi strmy kopcisko, taky normalny pick - up truck vas tam vyvezie, len je to trocha nepohodlne ...


A dietatko nam zaspalo: Ray & Cody


Sunset :)

Tuesday, November 21, 2006

dalsich 5 veci, ktore som sa naucila o tomto zivote

Ja viem, ze asi vsetci tieto nasledujuce fakty poznate, tak pre vas len mala pripomienka a pre mna priznanie si veci, ktore som sa musela naucit. Takze 5 veciciek, ktore v tychto dnoch naplno prezivam :)

1. Moje trapenie nie je to najvacsie ani najhlbsie na svete, a nezalezi na tom ako velmi to boli.
2. Nemusim sa bat postavit do prvej frontovej linie v boji dobra proti zlu, pretoze "ak Boh s nami, kto proti nam?".
3. Ak sa rozhodnem bojovat v Bozej armade musim ocakavat utoky od protivnika a mozno i zranenia, no musim si tiez pamatat, ze Boh je dobry a vsetko co cini svojim detom je na dobre, Boh je suverenny a je to On kto ma posledne slovo, nie Satan.
4. Trapenia a skusky sluzia na dobre a na budovanie, nielen cloveku ktory nimi prechadza, ale aj jeho priatelom, s ktorymi sa o svoje bremeno podeli.
5. Ak ja nemam silu modlit sa a stat s hlavou upriamenou na Jeho tvar, vzdy sa najde niekto kto sa za mna modli, kto za mna bojuje.
To len tak, aby ste vedeli, ze comu ma Boh vyucuje v poslednej dobe. Vsetky tieto body pramenia z veci, ktorymi prave prechadzam. A vsetko, cely tento zivot ma vedie len k jednemu zaveru: Boh je dobry a verny pastier ... :)

Wednesday, November 08, 2006

West Virginia

O take dva tyzdne sa spolu s rodinkou vyberame na vylet do West Virginie. 21.11 - 26. 11, v strede tychto datumov, cize 23.11 je den vdakyvzdania a Kim sa rozhodla, ze tento rok ho chce stravi spolu so svojou rodinou, ktora byva prave vo West Virginii. Ja osobne sa velmi tesim, pretoze som videla par zaberov tych hor, v ktorych budeme a tak trocha mi to pripomina Slovensko, vsetky tie kopce a stromy :) Zide sa tam okolo styridsat clenov rodiny, takze celkom pekna kopka, tak som zvedava, ze ako to vsetko dopadne :) zatial to znie veeeelmi dobre. Pre dokonalejsie vykreslenie pripajam fotky chaty, v ktorej budeme byvat.

Saturday, November 04, 2006

A Tribute To The Most Precious Friend Of Mine ~ Tinus

Ach jaj, akoby to bola vcera, ked som na prechadzke so svojim havinom na svojom mobile vytukala cislo dievcata, ktore ho napisalo do kroniky v kaviarnicke ... predchadzal tomu niekolko mesacny proces rozhodovania sa, ci ju mam oslovit, alebo nie (btw uz viem odpoved) :) Zasli sme na veceru, pokecali si, sli na CampFest ... a o par rockov neskor je tazke bez nej zit. Predstavujem vam Tinus Hudakovie :)

Neviem presne kolko kav sme spolu vypili ... ale s nikym inym sa mi kofeinom nedopovalo lepsie ako s Tebou ... ;)


A nikto nechape moj vztah k mojmu sivuckemu Andrejkovi ako Ty ...


Kolko krat sme tento view videli v noci, ked sme stali pri okne a polemizovali o nasich zivotoch?

A kto iny by pochopil kombinaciu Pina kolady, Sacherovej torty a (pozri dolu)?


A to uz ani nespominam tuto osobku ...


Jednoducho si vzacna!!! Jedinecna a genialna :) Robbie by povedal: "A friend indeed" :) Som velmi vdacan Bohu, ze ma nasiel a ze nasiel teba, aby sme mohli byt spolu, chi chi. Ja viem, ze nie som ta najdokonalejsia sestra, ze som skoro prisla o tvoju stuzkovu, a definitivne som prisla o tvoje maturity ( a pamatam sa velmi dobre, kto pri mne stal a bavil sa pocas tych mojich), a prichadzam o krst ... nuf ... tak dolezita vec, najprv mi z toho bolo strasne smutno, ze tam nebudem moct byt a zdielat tu krasu a blizkost k nasemu Ockovi spolu s tebou, no Hospodin mi dal radost, radost nad tym, ze dospievas a rasties do dokonalosti vo svojej viere v Boha, ktory vladne tomuto vesmiru!!! A to predsa nie je na smutok, ale na radost! Sa z teba velmi tesim :) A veeeelmi sa tesim na dni, ked uz zasa budem doma a budeme sa moct celu noc smiat ci plakat, modlit sa spolu a ohadzovat sa vankusmi, piect a vyprazat, a vsetky tie ostatne veci, ktore na prvy pohlad nedavaju zmysel ... ale vybudovali nas vztah :) I guess I truly love you ...

Isn't she sweet???

len tak mimochodom: HAPPY BIRTHDAY!!!

Wednesday, November 01, 2006

Sportove novinky ;)

Tak sa mi zda, ze Chicago je sportovym mestom ... asi preto, ze vsetci (ak nie vsetci, tak vacsina) Americania su blaznivymi sportovymi fanusikmi :) Takze vam ponukam par shotov z futbaloveho zapasu Chicago Bears - niekto, nie je podstatne kto, pretoze Bears i tak vyhrali a my predsa fandime im, kedze su nasi, chicagsky :) Ja osobne som sa tohto zapasu nemohla zucastnit, pretoze som na poslednu chvilu dozvedela, ze musim strazit detusiky, ale to predsa neznamena, ze vas ukratim aspon o par milych fotiek :) Enjoy!!!